donderdag 3 april 2008

Back to Holland

Het was een hele bevalling maar de boot is nu echt verkocht. We waren van te voren nog zo gewaarschuwd over de betrouwbaarheid van Costa Ricanen, maar dit hadden we nooit verwacht. We hebben de boot in totaal 5 keer verkocht. Veel geinteresseerden, via email afspraken gemaakt. Toen we in Puntarenas aankwamen en naar de havenmeester gingen, vertelde we dat de boot te koop was, hij wilde meteen kijken en zei de boot is verkocht! Nou die zin hebben we nog vaak gehoord. De havenmeester wist wel wat mensen, de eerste koper kwam al snel, een advocaat en zijn vrouw. Bij het bekijken van de boot, begonnen ze al van hoe gaan we het regelen met het geld. Bij de testvaart zeiden ze we kopen de boot. Maar toen we eenmaal op de kant waren bleek dat zijn vrouw minder enthousiast was en liever een motorboot kocht. Ze zouden ons de volgende dag laten weten. Nooit meer wat van gehoord. Maar niet gevreest, de kopers stonden in de rij.

De volgende potentiele koper, was ook wild enthousiast, voor de afspraak voor een testvaart kwam hij echter nooit opdagen.
Daarna zijn we even een tijdje gaan reizen met Carolien en Rachel en afspraken gemaakt voor wanneer we terugkwamen. Verschillende afspraken gehad, sommige serieus andere niet.
Een afspraak met een amerikaans stel, ze zeiden dat ze gepensioneerd waren, geld hadden en de boot wilden hebben. Wij dachten gaat goedkomen, bleek dat ze al 30 jaar gepensioneerd waren, niet goed konden lopen, naar de galapagos wilden, maar nog nooit gezeild hadden. Daarna kwam een andere advocaat, die goed kon zeilen, we lieten hem aan het roer en de eerste bocht zaten we al vast, maar dat mocht de pret niet drukken want hij wilde de boot, afspraken gemaakt over prijs aanbetaling etc. Maar voor de afspraak waar hij de aanbetaling zou doen, kwam hij niet opdagen, veel vertrouwen hier in de advocaten. Nog een paar keer dicht bij de verkoop gezeten en uiteindelijk verkocht aan een Nederlandse organisatie, die met Harmony zeker de krant nog wel gaan halen.

Vandaag de laatste dag in het schitterende Puntarenas, de laatste dingen mbt de verkoop nog aan het regelen en vanmiddag gaan we naar San Jose, waarvandaan we morgenochtend vliegen. Niet zo veel zin in de vlucht, maar wel erg leuk om iedereen in Nederland weer te zien. Tot snel.