donderdag 21 februari 2008

Flor de Cana

Na een dag en een nacht op zee in de ochtend Nicaragua binnen gevaren. De boot in een lagoon aan een ankerboei gelegd. En de boot de boot gelaten voor een aantal dagen.

De volgende ochtend om vijf uur de plaatselijke bus genomen, je denkt daar zit niemand in. Maar zelfs toen wij dachten er past niemand meer bij werden er nog een aantal passagiers opgepikt.

Granada op zaterdag avond; levendige stad en een super cafe gevonden. Flor de Cana de rum van Nicaragua en een beetje cola, band staat te spelen wij komen de avond wel door! Volgende dag gewandeld naar de top van de Volcán Masaya, nog actief rookte er vrolijk op los.

Volgende dag weer de bus in en op weg naar Isla Ometepe in Lago Nicagragua, daar wilden we eigenlijk ook een vulkaan beklimmen maar een dure gids en slechte verhalen van anderen; toch maar niet.

Fietsen gehuurd en naar de waterval van San Ramon gefiest, die beklommen en eerlijk gezegd dat was eigenlijk al mooi genoeg. Steil en een ruig pad, apen die je vanuit de boom toe roepen.

Toen de weg naar thuis weer genomen en het circus van bussen in. Zon bus zit dan al barstens vol, mensen staan in het gang pad, en dan komen de verkopers nog even langs met eten, drinken tot onderbroeken aan toe. Maar geen iritatie iedereen schuift even op en wurmt zich er langs...