woensdag 13 februari 2008

Bye Bye Mexico

Aangekomen in de haven van Hualtalco, gezellig geborreld met medecruisers. De volgende dag de boot in orde gemaakt en geinformeerd hoe en wanneer we het beste door konden varen naar El Salvador. We moesten de beruchte golf van Tehuantepec oversteken en die kan nog al gevaarlijk zijn. Over drie dagen werd er een week rustig weer voorspeld, dus dan zouden we vertrekken. Mooi de tijd om Monte Alban en Oaxaca te bekijken. Dat was echt schitterend. Oaxaca is een koloniale stad met schitterende gebouwen. Monte Alban is een heel ruinecomplex hoog in de bergen. Was echt super. Mooie afsluiting van Mexico.


De volgende dag vertrokken met twee andere boten voor de grote oversteek van zo`n 500 mile.
Na 6 dagen kwamen we aan in El Salvador. De haven lag ver in de jungle en een panga (vissersbootje) kwam ons ophalen. Na twee uur varen langs mooie stranden, prachtige vulkanen en veel bomen kwamen we in de haven. We verwachtte dat het hier een stuk armer en minder ontwikkeld zou zijn. Maar de haven ziet er super uit en immigratie verloopt hier een stuk soepeler dan in mexico. Toen we aan kwamen er al meteen iemand aan om ons uit te nodigen voor een potluck die middag. Wij hadden niet veel meer aan boord, dus dat kwam heel goed uit. De volgende dag zijn we met Tonne, Sally, Roger en Susan naar San Salvador de hoofdstad gegaan. Zodra je uit het haven complex ging, zag je pas echt hoe het echte leven in El Salvador is.
De dag erna lekker bij het zwembad gelegen en `s middags naar de apen geweest.
Morgen zeilen we weer door, volgende bestemming: Puesta del Sol, Nicaraqua

Dat zal ons niet gebeuren...

Maar dus mooi wel! Acapulco uitgezeild op een licht windje voorbij punta diamante en opweg naar Huatulco. Wind wordt minder en minder en dan maar de motor aan die vrolijk een uurtje ons verder heeft geholpen als hij er mee stopt. Oorzaak snel gevonden geen diesel! En dat is stom de jerry can gepakt en de tank bijgevuld. De motor ontlucht maar we kregen geen diesel voorbij de tweede fuel filter. Dus de gedachte was vuil in de tank zorgt voor een blokade in de brandstof toevoer. Wind pakte weer op dus spi omhoog en weer verder.

Plan gemaakt; door zeilen naar Puerto Angel daar de motor weer aan de gang gaan krijgen. Na twee nachten op zee voor de deur van Puerto Angel. Zeilend de ingang van de baai in 80 meter breed waar er gevaren kan worden. De genua alvast gestreken, anker klaar en een opschietertje gemaakt tegen de wind in en het grootzeil laten zakken. Snelheid uit de boot en het anker uit. Nu maar hopen dat het houdt want er stonden daar golven niet te krap.

Anker ook maar achter uit en een visser haalde Joyce met jerry can van boord om in het dorp diesel te gaan tanken. Geen diesel in dit dorp maar met de auto naar eentje verder op. Ondertussen de leidingen door geblazen en de eerste fuel filter vervangen.
Joyce terug en vrijwel daarna de Capitan del Puerto met zes militairen. Even de boot inspecteren dat kon er ook nog wel bij en Joyce moest mee naar de kant om allerlei dingen te regelen.

Uiteindelijk gebeld naar NL, bedankt Paul! En met de ondersteuning er uitgekomen. Motor weer aan de praat! En de baai uit naar onze volgende stop La India in de baai van Huatulco. Alleen achter een rif voor anker in de ochtend genorkeld en een school van wel dertig roggen aan de linker kant langs gezwommen, tijd om te gaan!