maandag 21 januari 2008

Z- town

Weer een heel stuk gevaren! De baai van Bari de Navidad in gevaren en één nacht in de haven gelegen die was aan de dure kant. Maar we moesten olie en fuel filters vervangen, water tanken, de was doen en schoonmaken een dag gaat dan zo snel voorbij!

Achter de haven was de ingang naar een lagoon en daar hebben we drie dagen prinsheerlijk gelegen zonder te wiebelen op de golven en sochtends de warme bakker langs je boot komt varen met de vraag wat je vandaag wil...

Hierna naar Manzanillo gevaren een grote baai waar de eerste ingang, een hele mooie ankerplaats is. Snorkelspullen op en het water in. We spreken andere zeilers die zelf met een speer onderwater op vissen jagen en die savonds op menu hebben. Wij hebben nog niet zon speer aangeschaft maar je komt bijna wel in de verleiding, zoveel vissen dat zou toch niet moeilijk moeten zijn om er eentje te vangen..?

Veder in de baai ligt Las Hades een sprookjes achtig superlux vakantie oord. Voor anker en met de opblaasboot naar de kant je zou daar een fee voor moeten betalen maar wij sneakten er weer vrolijk tussen door. En volgende dag op weg naar Z-town.

Twee nachten op zee en drie dagen overdag gevaren, heel weinig wind maar uiteindelijk bij Ilsa Grande gekomen in de Ixtapa baai. Een eilandje wat savonds leeg is maar overdag worden de toeristen er op los gelaten. Was erg leuk ook omdat we weer een bekende boot opdook.

Nu in de baai van Zihuatanejo wat door niemand echt goed uitgesproken wordt vandaar ze het maar afkorten tot Z-town.