zaterdag 22 september 2007

Veilig terug in San Diego



Hallo allemaal.
We hebben even flink de toerist uitgehangen en een erg leuke tijd gehad. Een weekje rond La geweest. Daar zijn we naar Santa Monica, Venice Beach, Hollywood, Beverly Hills, LA zelf, en Universal Studio's geweest. Santa Monica lag vlakbij onze haven en was een erg gezellig stadje, met een mooi centrum, de Santa Monica Pier kennen jullie wel uit films denk ik, volgens mij een van de meest gefilmpde pieren. Je kon sowieso merken dat we hier dichtbij hollywood en veel studios zaten, er werd heel veel gefilmd hier. In Hollywood vielen we met de neus in de boter, daar werd de een nieuwe film met Will Smith gefilmd. Erg leuk om te zien. In Beverly Hills op de Rodeo Drive geweest, we hadden maar $ 1000,- bij ons dus konden niets kopen, maar die diamanten ring hou ik nog tegoed. Niet normaal wat een winkels je daar had. Dit gedeelte van Amerika is zo schreeuwend, alles moet opvallen. We zijn bijvoorbeeld ook naar Venice Beach geweest, ook wel Muscle beach genoemd, hier staan ze te powerliften op het strand. Hoe gespierder hoe beter.


Nadat we de alle drukte een beetje gezien hadden, zijn we nog een keer naar Catalina Islands gevaren, kijken of ze nu wel plaats hadden. Daar kwamen we in een hele andere omgeving. Super mooi en heerlijk rustig. Hele mooie ligplaatsen voor de boot en heel veel van de omgeving bekeken. En alle hamburgers, oreo cookies milshakes etc er weer een beetje afgelopen. Elke dag of twee dagen vaarde we weer een stukje, keken wat we mooi vonden en daar de boot aanleggen.






Van Catalina Islands weer terug gevaren naar San Diego, er werd een lichte storm voorspeld dus wij alles klaar gemaakt, zeilpakken klaargelegd. En vroeg vertrokken zodat we de storm voor zouden zijn. Eerste uren een beetje gedobberd, helemaal geen wind. En in de nacht doorgevaren. De nachten op zee vallen me niet eens tegen. Wel een beetje spookie soms. Als er een cruisschip voorbij vaart lijkt het net of er een flatgebouw langsvaart, als er dolfijnen naast je boot zwemmen en geluid maken, schrik je je helemaal suf. En nu hoorden we een hele rare piep de hele tijd. Hele boot opgekeerd, maar het kwam niet van onze boot, sterker nog het leek wel of het onder onze boot zat. Je begrijpt het alle scenario's kwamen voorbij. Walvissen, een bom, een onderzeeer? We weten nog niet wat het is, maar vast te maken met navy, want er vlogen veel helikopters rond en waren veel navy boten. Belangrijker het piepje is weg, de storm is nooit gekomen en we zijn weer veilig in San Diego. Hier even wat dingetjes nakijken, reparen, proviand inslaan en richting Mexico.