vrijdag 11 januari 2008

Het nieuwe jaar in...

Nieuwjaars nacht in Puerto Vallerta gevierd, iedreen loopt op de boulevard en na een vuurwerk van een half uurtje spelen de bandjes erop los. Omdat de boot in La Cruz lag moesten we wel de hele nacht door feesten om de eerste bus te pakken...en dat is gelukt..!

Meteen maar gaan varen in het nieuwe jaar en een kaap gerond die te boek stond als ontstuimig, maar alles ging soepel. Dus maar een stuk doorgegaan. We varen nu langs de "Gold Coast" veel natuur, walvissen en soms slalommen tussen de schilpadden door. Op ankerplaatsen het duikmasker op en het water in! Vissen in overvloed en roggen die in een groepje rond lijken te zweven door het water.

De walvissen zie op afstand omhoog komen uit en water en op hun rug neerkomen! We proberen steeds daarvan een goede foto te maken... Als er snachts een walvis langs de boot komt om adem te halen dan schrik je je een rolberoerte! Maar ze weten precies waar wij zijn en je koers houden is het beste wat je kan doen.

In de baai van Tenecatita is een ingang naar een lagoon wat je kan verkennen met je dinghy. Toen wij erin voeren kwam er net ook een andere dingy aan met een buitenboord motor en die heeft ons tegen de stroom in gesleept. De terugweg de stroom mee en met af en toe een beetje peddelen rustig de "jungle river" uitgedreven.

Savonds met twee andere boten een get together en er werd besloten om het nog een keer te doen allen met ze zessen in 1 dinghy en snachts! En dan ziet het er inderdaad heel anders uit en de vissen en vogels schrikken zich dan helemaal rot wij soms ook..!



Even meezeilen?