woensdag 12 september 2007

Weekje zeilen


Hallo daar! We hadden jullie achter gelaten in San Diego...daar zijn we op zaterdag weggevaren richting Mission Bay. Dit tijdens het Layborday, maandag vrij, weekend. We waren gewaarschuwd " it will be a zoo out there..."... Dat zal wel meevallen dachten we nog, maar inderdaad de ankerplaats lag nagenoeg vol met feest boten aan elkaar vastgebonden; muziek, bier, vissen en zwemmen zo komen ze wel het weekend door.

Zondag een beetje gerelaxed op het strand en maandag richting Ocean Side. Op zee viel de wind in het geheel weg. De motor aan zou je zeggen... Maar de motor maakte wat water als deze draaide, de waterkoeling van de motor warmde tegelijkertijd het zoete water in de boiler op. Alleen daar lekte het dus. 

Besloten om door te proberen te zeilen naar Dana Point, de eerste nacht op zee. En een hele rustige nacht, geen wind en geen andere schepen in de buurt. 

Dana Point in de middag binnen gevaren en een hele lange nacht geslapen...Op naar Newport de volgende dag. Dat was een top trip! Wind genoeg en de haven binnen gezeild, wat rond gevaren en aangelegd bij de Newport Yacht Club.

Nederlandse vlag in top en de eerste meerboei gekregen vlak voor het clubhuis. Ze houden daar van traditie dus blauwe blazers, foto' s van voorzitters aan de muur, een prijzen kamer, alles strak in de lak. En een kleine 15 tal mexicanen die de boel schoon houden.

Ons bij bootje opgeblazen en naar de kant; daar werden we uitgenodigd door Chip lid van verdienste van de club! Aanschuiven aan het bufet maar! De motor onderhanden genomen en naar een zeilzaak geweest die alleen maar tweede hands spullen verkoopt.

Daar een spinnaker gekocht, voor weinig. Met Chip nog een rondtje gedaan langs de dieselmotoren man en wat spullen gekocht. Water en diesel getankt en op naar Santa Catalina een eiland waar iedereen naar toe wilt.

Wij dus ook maar werden daar aangekomen weggestuurd door de Harbor Patrol om maar te gaan ankeren. De haven lag vol. Op zich geen probleem maar het was er enorm diep en een hoge rotswand achter de boot.

Dus het plan gemaakt we zeilen door naar Los Angels, Marina Del Rey, weer een nachtje opo zee maar dit keer met wind! In de ochtend de haven binnen gevaren waar ruimte is voor in het totaal van 6.500 boten..! Dus ook voor ons.

Nu een aantal dagen LA aan het verkennen..!