donderdag 25 oktober 2007

Zee vol met leven





We liggen nu voor anker in San Carlos, Magdalena baai. Dat is over de helft van de Baja en nog 150 mijl te varen naar Cabos San Lucas. De baai waar we nu inliggen heeft drie openingen naar de zee, eentje via een groot lagoon, een hele nauwe en ondiepe opening en een grote waar wij door heen zijn gevaren.

De baai loopt vol met vloed en weer [bijna] leeg met eb, en omdat het nu volle maan is met grote snelheid, en veel verschil tussen eb en vloed, springtij. Zo lagen we gisterenavond in een hoek ten opzichte van een redelijke sterke wind. De kracht van de stroming was sterker dan de wind ten opzichte van de boot. Normaal ligt de boot dus altijd met de neus in de wind... Ik begrijp dat dit niet voor iedereen even boeiend is dus maar weer snel verder...

Helder water wat vol met leven zit, zeeleeuwen, dolfijnen, zeehonden echt super leuk om die te zien. De zeeleeuwen liggen te zonnen in het water ze drijven op hun zij en steken hun flippers omhoog om lekker warm te worden als we dan dichterbij komen spurten ze weg.

We varen nu ook midden in het walvissen gebied, de baaien gebruiken ze om voorteplanten en te jongen en dan weer de zee op. Dus wij waren er klaar voor laat ze maar komen die beesten, maar we zijn wat te vroeg ze schijnen hier pas in december, januari te komen maar wie weet zien we er nog een paar onderweg naar beneden.

Kijk ook nog even naar de uitvoering van een Mex style oplossing als je benzine tank het niet meer doet...